sASSkia & midASS – het inleefparcours rond zintuiglijke prikkelverwerking en autisme

Bij je bezoek aan sASSkia & midASS – het inleefparcours rond zintuiglijke prikkelverwerking en autisme word je ondergedompeld in het leven zoals het is voor sASSkia en midASS, twee figuren met een autismespectrumstoornis (ASS), soms kortweg naar gerefereerd als autisme.

Op het omvangrijke inleefparcours van meer dan 100 m² ervaar je met al je zintuigen de kwetsbaarheden en uitdagingen van hoog- en laaggevoeligheid bij mensen met en zonder autisme.


 

Daarnaast belicht sASSkia & midASS gedragskenmerken en kwetsbaarheden in de sociale communicatie en interactie alsook in flexibiliteit van denken en handelen bij mensen met autisme.

De talentenboxen richten zich naast de uitdagingen voor deze mensen op hun sterktes en mooie kwaliteiten.

In het werken met mensen met autisme is het vaak een uitdaging te weten welke nu net de gepaste zorg of aanpak is. Informatie, alsook suggesties en materiaal om de zintuiglijke prikkelverwerking van mensen met autisme te ondersteunen, maken deel uit van het inleefparcours. Tips naar autismevriendelijkheid worden in de kijker gezet en suggesties naar mogelijke omgang worden met de nodige voorzichtigheid gegeven, steeds met de vraag ze af te stemmen op het kind, de jongere of de volwassene.  

Ook het grote aanbod concreet materiaal betreffende omgaan met zintuiglijke prikkelverwerking en autisme maakt van je bezoek een inspirerende en beklijvende gebeurtenis!